De Kapblok heeft in Haasrode een pand gekocht (750m²) om te verbouwen tot een foodgarage.
Het pand was van garage Gilcon (Kia/ex-SAAB) aan de Geldenaaksebaan 454 (over Syntra).
In het huidige gebouw zal Foodgarage HOASE (dialect voor Haasrode) in het najaar open gaan.
De foodhall in een aparte garagestijl zal ingevuld worden met :

  • Culinaire slagerij/traiteur/horeca-service De kapblok
  • Groenten en fruit De Snijplank
  • Bakkerij Au Flan Breton
  • VOITUUR eetcafé/feestzaal/terras/evenementen in garagestijl
  • BARrechoc bar/snacks,/ijs/ zoet
  • Cubee pakjesautomaat met 58 lockers aan de voorgevel
  • GRATIS parking voor circa 30 auto’s…

Erwin Mertens, Maitre de garage Donovan en Chef-kok Didier en hun team verwelkomen u graag vanaf “ergens in het najaar” in Foodgarage Hoase.

De Kapblok slagerij met charcuterie-studio blijft uiteraard op de Tiensesteenweg (voor klanten wijzigt er niets).

De productie in de keuken van traiteurgerechten en buffetten voor B2B, industriepark en privéklanten verhuist naar de Foodgarage in een open keuken, zo maken we op de Tiensesteenweg meer ruimte voor de slagerij en charcuterie-productie (het werd weer te klein) en is er in Haasrode continu beleving met geuren en kleuren.
De kelder wordt een grote rijpingskamer voor de Kapblokhammen en de Leivese sosissen en co.
De horeca-service zal ook van uit de foodgarage behandeld worden en op termijn kunnen we extra horeca-klanten aanvaarden/bedienen, we zaten al een paar jaar aan ons plafond door gebrek aan plaats.